23.9.04Farkkujeni vetoketju on löystynyt ja valuu itsestään auki aina silloin tällöin. Hankalaa. Ei jaksaisi koko ajan käpälöidä ja olla varmistelemassa sen kiinnioloa. Niinpä olenkin kehittänyt menetelmän sepaluksen aukeamisen huomaamiseen: kun peniksen juurta alkaa kylmätä, sepalus on varmasti levällään. Tämä toimii vain ulkona.

Tietysti jos jättäisin alushousut pois, huomaisin vetskarin aukeamisen nopeammin, kun tulisi kylmäkin nopeammin. En taida riskeerata kuitenkaan. Täytyypä käydä ostamassa uudet housut tai parit.

Tänä aamuna liikenteen melu tuntuu erityisen vastenmieliseltä. Vaikka en huomannutkaan autotonta päivää, ehdin ehkä tottua alentuneeseen melutasoon.

Eilen illalla pyörittelin mielessäni ajatusta, että mitä jos elämä alkoikin tähtienvälisissä molekyylipilvissä. Pilvissä on todistetusti mineraalihiukkasia ja jäätä. On esitetty teoria, jonka mukaan maapallolla tietyt savilajit ovat saattaneet toimia katalyyttinä, ja näin elämä on päässyt vähitellen kehittymään. Kenties jonkinlaisia itsekopioituvia molekyylirakenteita syntyy myös tähtienvälisissä molekyylipilvissä, jos siellä on joitakin katalyyttisiä mineraaleja. Ja aikaahan on, pilvet ovat hyvinkin pitkäikäisiä.

Ei kommentteja: