23.9.04

Autottomuudesta ja web-sivuista

Minulla oli taannoin auto noin pari vuotta, mutta myin sen kevään korvalla pois. Autoilu Helsingissä on aivan liian kallista ja vaivalloista siitä saatavaan hyötyyn nähden. Sitäpaitsi Puksun Essolta saa tarvittaessa vuokrattua auton erittäin halvalla, yhden taksimatkan hinnalla, vaikka laskisi mukaan bensatkin. Nykyään kuljen joukkoliikenteellä, ja olen sitä mieltä, että on kokenut surullisen kohtalon, jos tarvitsee autoa Helsingissä asuessaan.

Auton kanssa pelatessa oli muutenkin tylsää kuin vain finanssipoliittisessa mielessä. Jouduin aina silloin tällöin asioimaan korjaamoilla, rengasliikkeissä ja muissa autoalan firmoissa ja nyrkkipajoissa. Autoja varten on kokonainen ei-autoilijoille tuntematon yritysmaailmansa, jossa on aivan toisenlainen meininki kuin vaikkapa tietokonekaupassa. Ensinnäkin voi lähteä aina siitä, että korjaamo yrittää huijata: joko laskuttaa liikaa tai ei saa autoa kuntoon. Toisekseen asiointi on hankalaa, kun asiakas on lähinnä haittatekijä ja välttämätön paha. Kunnon korjaamo saisi kyllä paljon asiakkaita, jos sellainen löytyisi. Autottomat eivät ehkä ymmärrä mitä tarkoitan, mutta panen tähän pari linkkiä. Näissä firmoissa en ole asioinut, mutta niiden web-sivujen taso antaa kyllä hyvän yleiskuvan siitä epämääräisestä sekavuudesta, jonka joutuu kohtaamaan autoalan firmojen kanssa asioidessaan.

Esimerkki 1.
Esimerkki 2, tämä on sitten aika karmea sivusto.

Voivathan nuo olla hyviäkin firmoja, mutta sivut ovat kamalat.

3 kommenttia:

Anu kirjoitti...

Hurjaa. Esimerkki 2 kuivaa kurkun ja tunkee luun perään. Tulin hirveän onnelliseksi, ettei mun tarvinnut löytää sieltä mitään. Elämysmatkana se toimi.

Dyro kirjoitti...

Jotakin tuollaiset sivut kertovat myös tekijänsä ajattelun selkeydestä, ei pelkästään osaamattomuudesta.

Sitten on vielä tämä: http://www.palikka.fi/, jossa hupi alkaa pääkallolippua klikkaamalla. Raivopäinen pienyrittäjä taitaa olla piraateille vihainen. Tuote sinänsä saattaa olla ihan hyvä (rakennusalalla taitaa olla paljon hyviä keksintöjä, joiden markkinointi ontuu), mutta tarvitseeko sitä nyt tuolla lailla ärjyä.

Dyro kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.