25.2.04


Toimintoja

Kevään tullessa ajattelukin käy juoheammin. Oikeastaan pidän paljon enemmän keskustelusta ja väittelystä kuin bloggaamisesta. Viime aikoina olen ollut Tiede-lehden keskustelupalstalla väittelemässä kreationisteja vastaan nimimerkillä Leähmud. Mistähän tuokin nimi mieleen juolahti.

Koulussa saatu luonnontieteellinen sivistys on tärkeää kaikille siksi, että moni tulee aikanaan toimimaan tehtävissä joissa on valtaa päättää siitä mitä opetetaan ja millaiselle tutkimukselle annetaan määrärahoja. Jos peruskoulussa ja lukiossa on saatu jollekin ideologialle perustuvaa luonnontieteellistä tietoa, on meillä ainakaan käsissämme kansalaisia ja päättäjiä, jotka tekevät virheellisiä päätöksiä. Yksinkertaisesti sanottuna Suomi tyhmistyy. Vastustan uskonnollisperustaisia kouluja, koska niissä luonnontieteiden opetuksen takana on aina jokin agenda. Kristillinen koulu muovaa biologianopetuksensa kreationismipohjaiseksi, samoin tekee islamilainen koulu. Neuvostoliitossakaan ei hyväksytty evoluutioteoriaa, vaan siellä kehitettiin siitä oma, kommunistiseen maailmankatsomukseen perustuva lysenkolaisuus. Jännittävää on ymmärtää se, että kreationismia ajetaan USA:ssa kouluihin siksi, että siellä koulut ovat perustuslain sanelemina uskonnottomia. Kreationismilla yritetään siis ajaa kristillistä uskontoa kouluihin. Kieroa peliä.

Ja ei, evoluutioteorian perustana ei ole mikään ateistinen maailmankatsomus. Kreationistit eivät tätä mitenkään ymmärrä, sillä he kuvittelevat muidenkin ajattelun taustalla olevan jonkinlaisen sala-agendan, samanlaisen kuin heillä itsellään on.

---

Luvussa on Väinö Linnan Täällä pohjantähden alla. Loistava romaani, suosittelen.

Ei kommentteja: