14.2.04


Kuumeunia

Kuumeisena näen yleensä vakiounia, sellaisia joissa vuorottelevat Giacomettimaiset pitkät ja langanlaihat ihmishahmot ja lyhyet, muhkean pulleat ihmiset. Lisäksi kuumeunissani toistuu jonkinlainen pursuava sitkeä musta massa, jota tulee lisää ja lisää ja lisää. Valvetajunnan ilmiöistä sitä lähimpänä on ehkä Pahoehoe-laava, vaikka kuumeuneni massa ei olekaan kuumaa, kivistä ja sisältä hehkuvaa.

Ihmisten kuumeunissa on ilmeisesti tiettyjä vakiotyyppejä. Jotkut näkevät unia maa-aineksesta, toiset taas happanevasta maidosta. Olen kerran tavannut naisen joka näki minun laillani laihoja ja lihavia ihmisiä ja pursuavaa massaa. Muita kaltaisiani en ole tavannut. Tekeekin mieleni kysyä lukijoitani millaisia kuumeunia itse näette?

Hurjimman kuumeuneni näin viitisen vuotta sitten, kun ruumiinlämpöni hipoi 40:ää astetta. Unessa tunsin kuinka muutuin sellaiseksi kiemuraiseksi ruusun?oksaksi, joita näkee kukka-asetelmien koristeina. Tunsin, kuinka kasvoin nollapisteestä kapeana, voimakkaasti mutkittelevana, pitkänä ja kolmiulotteisena. Jo se oli eriskummallinen ja voimakas tunne, mutta sitten nyrjähdin neljänteen ulottuvuuteen, ja se vasta oli villi olotila. Äkisti olin neljään ulottuvuuteen levinnyt kiemurteleva ruusunoksa, neljäs ulottuvuus oli eräänlainen aikaulottuvuus, jonka kuitenkin tunsin ja näin graafisesti. Heräsin aivan pökerryksissäni, sisäinen aikakäsitykseni tunti pudonneen raiteiltaan niin, että kaikki tuntui tapahtuvan suunnattoman nopeasti. Levoton kävelyni ja hengitykseni tuntui tapahtuvan kiihdytetysti, tätä jatkui jonkin aikaa kunnes normaaliaika taas otti vallan ja olin pelkkä kuumeinen kolmiulotteinen ihminen.