20.1.04


Miehiset hyveet

Ihmissuhteiden kommenttipalstalla aina terävän älykäs nimimerkki Kevyesti kirjoittaa:

Miehisyys on riisuttu hyveistä: Mies ei ole enää yleisessä mielipiteessä älykäs keksijä, syvällinen ajattelija, oikeudenmukainen taistelija ja perheen tukipylväs vaan päinvastoin mustavalkoinen insinööriaivo, huono keskustelija, liian kiltti tai itsekäs eduntavoittelija ja perheväkivallantekijä.

Tämä on mainio havainto, mitä Kevyestiltä tietysti voikin odottaa. Miesten olisikin aika puolustautua, eikä siihen mikään nykymyotoinen miesliike auta (sehän on toistaiseksi pelkkä naistutkimuksen sivukasvannainen), saati sitten ne typerät miehille suunnatut lehdet, jotka aina floppaavat koska ovat niin keinotekoisen oloisia. Ensimmäiset merkit ovat jo näkyvissä, nimittäin Ihmissuhteet ja Panu käsittelevät miehen asemaa nyky-yhteiskunnassa osuvasti, vaikkakin usein niin poleemisesti ja tylysti, että monelta saattaa jäädä tyystin tajuamatta kyseisten blogien taustalla oleva ajatusmaailma.

Minusta vaikuttaa myös siltä, että miehiltä itseltään ovat nuo miehiset hyveet kateissa, ja tilalle on tullut omituinen uho ja öyhötys, joko urheilu-, status-, pano- tai "isänmaallisuus" -mielessä.

Ei kommentteja: