13.1.04


Ken on kaikkein suvaitsevin?

Kristittynä maailmassa kirjoittaa suvaitsevaisuudesta, ja mainitsee suvaitsevaisuuden nimissä tehdyn "betoniporsaiden poiston liikenteestä", todennäköisesti siksi, että kuvittelee taustalla olleen jonkinlaisen nöyrtymisen muslimien vaatimuksiin.

Itse asiassa koko homma meni näin: Espooseen hankittiin vaaleansinisiä, sikojen näköisiä betoniporsaita. Niistä nousi kova kiista, sillä monien mielestä ne olivat kalliita, mauttomia ja vaarallisiakin, koska lapset kiipeilivät niiden päällä. Kommentoijiin liittyi Espoon seurakunnan, siis kristillisen kirkon, naispuolinen edustaja, joka heitti ilmaan ajatuksen, että betonisiat loukkaavat muslimeita, koska sika on islamissa saastainen eläin. Kukaan ei tietenkään kysynyt muslimeilta mitään ennen kuin asiasta oli noussut kohu. Muslimien mielestä betonisiat eivät loukanneet heitä ollenkaan, mutta sitähän ei kukaan enää noteerannut. Kansalaisten mieliin jäi, että betoniporsaat poistettiin, koska muslimit vaativat niin. Todellisuudessa porsaat poistettiin niiden vaarallisuuden ja mauttomuuden vuoksi. Asian pilasi yksi kiltti-kristitty, joka puhui vastoin parempaa tietoaan, luullen ilmeisesti toteuttavansa suvaitsevaisuuden hyvettä. Näitä kiltteilijöitä on vähän liikaa, ja heidän hyvää tarkoittavat toimensa turmelevat koko suvaitsevaisuuden käsitteen.

Suvaitsevaisuus ei ole kiltteilyä, eikä typeryyttä tai röyhkeyttä tarvitse koskaan suvaita. Jos muslimit olisivat todella vaatineet betonisikojen poistoa uskonnollisiin syihin vedoten, ei sille olisi tarvinnut korvia lotkauttaa. Kyseessä olisi ollut silkka röyhkeys.

Kristitty maailmassa taitaa nyt kokea sen, miltä tuntuu kun omat jyrkät mielipiteet saavat aikaan vastareaktioita. Kristittyjen tai muiden uskovaisten typeryyksiä ja ahdasmielisyyksiä ei tarvitse suvaita, yhtä vähän kuin ei-uskonnollistenkaan ahdasmielisyyttä. Ei siis tarvitse ihmetellä, jos ne omat rakkaat mutta kovin yksisilmäiset ja ahdasmieliset arvot saavat vähän kritiikkiä osakseen, vaikka kuinka kokisikin niiden perustuvan yliluonnolliseen auktoriteettiin. Muslimikulttuurissa esiintyvää naisten alistamista kritisoidaan, miksei siis fundiskristittyjen homoliittojenvastaisuutta ja "eheytys"menetelmiä voisi kritisoida. Samaa roskaa kaikki.

1 kommentti:

Jukka kirjoitti...

Ja sanottakoon myös että näitä suvaitsevaisia tuskin edes kiinnosti ihan oikeasti mitä muslimit ajattelivat - oleellistahan on vain se mitä muut suvaitsevaiset heistä ajattelevat.

Suvaitsevaisillahan on kilpailu siitä kuka keksii älyttömimmän monikulttuurilipomisen.

Samanlainen kilpailu oli 70-luvulla kokoomuksen nuorilla että kuka keksii parhaan neukunnuolaisun.