16.1.04


Hypnoosista

Yo. Larvanto kehottaa tutustumaan hypnoosiin. Ylioppilaskirjoitusten reaalissa kauan sitten käytin hypnoosia palauttaakseni mieleen asioita, jotka tiesin osaavani, mutta joita en muistanut.

En opiskellut lukiossa fysiikkaa ollenkaan. Reaalin kokeessa oli kaksi fysiikan tehtävää, jotka käsittelivät atomiytimien hajoamista. Tehtävät olivat helppoja, ja tiesin, että olin ysiluokalla ymmärtänyt ja osannut atomiytimien hajoamistavat. Niinpä sitten kesken reaalin vaivutin itseni hypnoosiin ja sanoin itselleni, että hetken päästä muistan kaiken mitä olen atomiytimien hajoamisesta ja radioaktiivisuudesta koskaan oppinut. Herätin itseni hypnoosista, otin rennosti, söin karkin ja plim, yhtäkkiä muistinkin miten alfa-, beeta- ja gammahajoaminen vaikuttaa ytimen rakenteeseen, sekä atomin massalukuun ja varauslukuun. Niinpä kirjoitin viidessä minuutissa tehtävät valmiiksi ja sain niistä täydet pisteet.

Näin jälkeenpäin koko juttu tuntuu hurjalta. Miten uskomaton itseluottamus ja rentous minulla olikaan silloin. Mikä huima mielen hallinta, itse asiassa ei edes pitäisi puhua mielen hallinnasta. Ei mieli ole mikään tempoileva vihollinen. Pitäisi puhua vain pelkästään mielen sopusoinnusta; sopusointuiselle mielelle yllättävätkin asiat ovat mahdollisia. Nyt en tiedä uskaltaisinko edes ottaa moista riskiä.

Ei kommentteja: