6.1.04

Buu, tabu!

Henry tarjoili linkin kerrassaan mainioon artikkeliin. Kokeilenpa vastata siinä esitettyihin kysymyksiin.

"Mitkä ryhmittymät ovat vahvoja mutta hermostuneita, ja mitä ajatuksia ne haluavat tukahduttaa?"

Työnantajajärjestöt ja muutamat yritysjohtajat, jotka haluavat tukahduttaa ajatukset siitä, että hyvinvointivaltiota voidaan kehittää, ja että hyvinvointivaltio todella on hyödyllinen yhteiskuntajärjestelmä.

"Mitkä ajatukset tahriutuivat, koska ne assosioituivat johonkin viimeaikaisessa kiistassa hävinneeseen ajattelutapaan?"

Kaikenlainen maltillinen yrityshenkisyyttä tukeva hyvinvointivaltioajattelu, joka teki aikanaan hyvinvointivaltion mahdolliseksi. Nykyään tällaiset ajatukset leimataan väistämättä tunkkaisen vasemmistolaisiksi, tai jopa stalinistisiksi.

"Jos kuuli ihminen haluaisi erottautua muodissa olevasta ajattelutavasta (esimerkiksi vanhempiensa ajatuksista), mitä heidän ajatuksiaan hän hylkisi?"

Tähän en osaa vastata ollenkaan.

"Mitä tavalliset ihmiset pelkäävät sanoa?"

Nykyinen talouselämä ei automaattisesti generoi hyvinvointia, optiot ovat ahneutta, maahanmuuttajien joukossa on globaaleja onnenonkijoita, joista ei koskaan tule laadukkaita kansalaisia. Kolmannen maailman vähän koulutettujen ihmisten maahanmuutosta aiheutuu pitkälläkin aikavälillä (2-3 sukupolvea) enemmän ongelmia kuin hyötyä.

Prostituution kieltämiskesustelussa ei ole puhuttu miesprostituutiosta ollenkaan. Niinpä prostituution kiellolla ei ainoastaan haluta torjua naiskauppaa, vaan myös siirtää seksuaalisia valtasuhteita naisille edullisempaan suuntaan.

Ei kommentteja: