13.12.03


Mekaanisia mielteitä

Autoa käynnistäessäni ajattelen aina sylintereissä edestakaisin vatkaavia mäntiä ja kampiakselin liukasta pyörintää laakereillaan. Miten erikoista että edestakaisesta liikkeestä saadaan noin kätevästi pyörivää liikettä. Ajattelen myös kaikkea metallia voitelevaa öljyä, kuinka se liukastaa kaiken tielleen osuvan.

Kirjastossa luin Tekniikan maailmaa ja runoja, tällä kertaa Olli Heikkosta. Myöhästymismaksut nousevat 1.1.2004 alkaen. Nouskoon, runoteoksia ei kukaan koskaan varaa, joten jos en jaksa palauttaa, uusin lainani Helmetissä. Johan minulla on runoja lainassa aika kasa.

Taustalla soi Jean S: Volga sen netissä pyörivän nuorisopornovideon (oikeastaan niitä on kaksi) innoittamana. Aika laimea versio. Videolla soi Dschingis Khanin Moskau, jonka saksan kieli sopii biisiin jotenkin paremmin. En ole koskaan nähnyt Volgaa, pitäisi ehkä käydä Volgogradissa. Venäjä kiehtoo minua enemmän kuin länsimaat ja Eurooppa.

Kävin Game On -näyttelyssä Tennispalatsissa. Mahta-VAA!, pelasin Tempestiä. Harmi ettei aitoa vektori-Tempestiä ollut esillä. Taideinstallaatiot olisi voinut poistaa, ne hävisivät pelitaiteelle 6-0. Japanilainen robottitaistelukonsoli kaksine joystickeineen ja polkimineen oli myös aika hieno. Pelimaailman seuraamiseni pysähtyi jonnekin vuoden 1990 tienoille (kolikkopelit), joten moderneista peleistä en tiedä mitään. Tietleellä olen pelannut lähinnä lentosimulaattoreita. Game Onissa pelasin Zelda and the Ocarina of Timeä. Pitääkin kai hankkia GameCube ja Zelda-pelejä. Kiitos Pinserille vihjeestä GameCuben halvasta hinnasta.

Tetris on venäläinen keksintö, ja ihan Pac Manin tasoa nerokkuudessaan. Miksei Suomessa keksitä mitään vastaavaa? Täällä vallitsee anglosaksinen pelikäsitys Max Payneineen. Mutta Rally Trophy oli sentään hauska peli. Jotain Tetriksen ja Pac Manin tasoista originellia ajattelua toivoisi Suomestakin löytyvän.

Olin aikoinani töissä piilaaksossa jonkin aikaa, ja Game Onissa pyörivässä videopelien historiaa esittelevässä viedossa oli tuttuja maisemia ja kesä. Tuli vähän kaukoikävä.

Ei kommentteja: