28.11.03


Miten niin joululaulut?

Tänään kävin useammassakin tavaratalossa, mutta EIHÄN NIISSÄ MITKÄÄN JOULULAULUT SOI! Top kymppi joltakin kaupalliselta radioasemalta kyllä, mikä on aivan yhtä epämiellyttävää.

Tommipommi kirjoittaa legoista. Miksei nykyään tehdä kunnon legoja? Myynnissä ei ole pakkauksia, joissa olisi suoria palasia, ikkunoita, pyöriä, kattotiiliä, ovia ja niin edelleen. 70-luvun legot olivat yksinkertaisen toiminnallisia, ja niistä voi rakentaa mitä vain. Onnistuukohan sama nyky-legoilla, vai ovatko palikat jo liian erikoistuneita?
Tällä hetkellä on kyllä myynnissä Lego Constructor -sarja, mutta siinä on vain peruspalikoita, ei ollenkaan spesiaaliosia, kuten juuri ikkunoita tai pyöriä. Ehkä olen vain tulossa vanhaksi.

Omat legoni ovat niin pureskeltuja, ettei niistä oikein saa rakennettua mitään siistiä. Niitä on satoja palikoita, mutta erikoista on että muistan melkein jokaisen palikan alkuperän. Siniset pitkät 8-palaset ja punaiset tavallista loivemmat kattotiilet olivat peräisin mylly-rakennussarjasta. Yksipyöräiset pyörät ovat lentokoneesta, josta on myös peräisin kaksi suihkumoottoria ja yksi siipi. Auton valot -nelospalikoita on monta, kaikki peräisin autoista. Punaiset kaarevat palikat ovat nekin peräisin autosta, jossa oli litteät keltaiset ykköspalikat lamppuina. Korkeista ykköspalikoista oli aina pulaa. Osa legoista haisee edelleen hajuvedelle, jota suihkutin niiden päälle vuonna 1978, kun olin rakentanut niistä vihreälle alustalle tietokoneen, jossa oli ompelulankaa sähköjohtoina osien välillä. Jostakin syystä olin sitä mieltä, että tietokone tarvitsi suihkauksen hajuvettä toimiakseen, se ikäänkuin puhalsi rakennelmaani hengen. Hajuveden ja parin ikkunalegon välillä tapahtui kemiallinen reaktio ja ikkunat sumenivat.

---

Outoa, tästä muistosta kirjoittaminen ikään kuin muuttaa sen fiktiiviseksi tapahtumaksi. Nyt kun olen kirjoittanut sen, muistan sen eri tavalla, jotenkin vähemmän totena, ja totta se silti on.

Ei kommentteja: