19.10.03

Pitkästä aikaa taas joukkoliikennepäivä! Parasta joukkoliikenteessä matkustamisessa ovat jutut joita kuulee. Tämän päivän satoa:

Anestesiasairaanhoitaja kertoi kaverilleen kuinka eräässä sairaalassa oli helpotettu hoitajien työkuormaa antamalla leikattavan narkomaanin annostella itse piikillä propofolia, joka on rauhoittava lääke. Kyllähän narkkari itse annostuksensa tietää ja injisoinnin osaa.

Jouduin keskusteluun kummikon kanssa. En juuri ehtinyt heittää sekaan vastauksia, mutta väliäkö tuolla:

- Onko sinulla lapsia?

- Ai mitä?

- Minulla ei ole, mutta haluaisin poron.

- Ahaa, no...

- Villiporoja on Lapissa noin 2 000. Helsingissä ei ole yhtään. Minä en ole koskaan käynyt Lapissa, koska en osaa mennä sinne. Lapinmatka on siis haaveena. Nyt täytyy jäädä pois.

Itse asiassa olen kyllä nähnyt poron Helsingissä, Munkkivuoren ostoskeskuksessa viime vuoden joulukuussa. Eläinparka oli aika dementoituneen ja kärsivän näköinen, ja sitä kävi sääliksi. Kukaan ei edes kiinnittänyt omistajansa lieassa jumittelevaan poroon mitään huomiota; oli harmaa ja pilvinen ilta ja poro maastoutui ympäristön betoninharmauteen niin ettei sitä oikeastaan kunnolla erottanutkaan.

Minäkään en ole koskaan käynyt sysilapissa (SysiLapissa?), mitä nyt tyttöystävän kanssa Rovaniemellä yhtenä jouluna. Hotellissa oli tylsistyneen näköinen respapoika tonttulakki kallellaan. Pakkasta oli -25, kävimme syömässä joululounaan Sokos-hotellissa. Utsjoella tai Kilpisjärvellä voisi olla kiva käydä kääntymässä näin talven tullessa, jos saisi järjestettyä jostakin vapaa-aikaa muutaman päivän. Karigasniemellä on kuulemma Alko, joka myy eniten viinaa koko Suomessa. Se johtuu norjalaisista, jotka ajavat sinne halvan viinan perässä. Mitenköhän Norjan lapissa puhutaan viinanhakureissuista? Mennäänkö siellä etelään vai länteen halvan viinan perässä?

Ei kommentteja: