17.10.03

Outo tyyneys, rauha ja hiljaisuus on laskeutunyt mieleeni aivan yllättäen. Töissäkin on rauhallista ja aikaa ajatella. Syksy on kirkas ja viileä, on täsmälleen sellaista kuin pitääkin olla.

---

Kaksi pakistanilaisen tai kurdin näköistä miestä kysyi minulta tänään tietä turvakotiin, jonka piti heidän mukaansa olla lähistöllä. Koska miehet olivat pukeutuneet alaluokan kriminaalien tyylisiin urheilumerkkivaatteisiin, otaksuin heidän aikeensa olevan vähemmän kuin puhtaat. Sen näköiset miehet saattavat olla ties mitä kunniamurhaajia, joten ensin sanoin sinisilmäistä ystävällisyyttä teeskennellen ettei turvakoti ole täällä päinkään ja neuvoin heidät vasiten aivan päin helvettiä. En edes tiedä missä turvakodit Helsingissä sijaitsevat, mutta jos tällä saan kunniamurhan estetyksi, niin hyvä juttu.

Tietystihän voi olla, että tyypit olivat esimerkiksi isä ja setä menossa hieromaan sovintoa tyttärensä kanssa, hakattuaan hänet ensin koska hän oli osoittanut älyä ja halunnut mennä lukioon ja kouluttautua ammattiin, mikä ei ole käynyt isälle jolla on ollut ajatuksena järjestää tyttärestään kelpo kotiäiti valitulle sulhasehdokkaalle. En oikein usko näin positiiviseen skenaarioon, äijät näyttivät sen verran krimiksiltä, etteivät he rauhanomaisin aikein olleet liikkeellä.

Ei kommentteja: